stucwerk

Ondergrond schoon hierboven strak en glad stucwerk

     Pleisterlaag verwijderd                                          Rechterzijde glad                                      Wand strak en saus klaar                                                   

Stukadoorswerk op maat

Ook voor stukadoorswerk bent u bij ons aan het juiste adres. Wij leveren al kwalitatief stukadoors werk af in regio Groningen maar ook verdere provincies.

Deze gang was voorzien van een oude pleister die los geraakt is, het onthechten van pleister gebeurd vaak door vocht of zetting van het gebouw. Deze wanden hebben wij het pleisterlaag verwijderd voor een schoon ondergrond. Nadien zijn de wanden voorzien van een gipspleister strak en glad, in 1 laag gips. Na droging zijn de wanden voorzien van voorstrijk/diepgrond en is later geverfd in een gewenste kleur. Deze monumentale pand uit 1881 heeft zijn karakter terug gekregen met de details van toen. Het plafond heeft een korfboog segment gekregen met daaronder een profiel lijst van gips. Een lambrisering is niet weg te denken in dit soort panden, met een profiel lijst en een donkere kleur was het het zo gebeurd. Vaak zie je ook dat de lambriseringen zijn bewerkt met een marmer imitatie of met betonemaille. Dit soort technieken passen wij ook toe, zo nu en dan werken wij ook met decoratie schilders samen om dit te realiseren. Door de jaren heen zie je veel monumenten of oude panden die zoveel kenmerken heeft die je terug kan brengen om het karakter weer in huis te krijgen. Advies over het stucwerk is dan ook een goed begin, details waaronder ornamenten en lijstwerk voor binnenwerk of buitenwerk komen vaak voor in oude panden.

We werken met traditionele materialen, kalk is een veel gebruikte materiaal die wij toepassen op zachte stenen ondergronden. scheuren in het stucwerk komt vaak voor, dit kan met verschillende materialen. heeft uw bevingsschade of scheuren door bodemdaling bel gerust voor advies.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem gerust contact met ons op!